MAYORS FOR PEACE (ŽUPANI ZA MIR) | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Občina

Mayors for Peace

MAYORS FOR PEACE (župani za mir)

Občina Radlje ob Dravi je v mesecu februarju 2013 poslala prošnji za članstvo v nevladni organizaciji Mayors for Peace (Župani za mir), v mesecu marcu smo prejeli Certifikat o članstvu. Od 1. marca 2013 organizacija obsega 5.551 članov (mest oz. občin) iz 156 držav in regij. Župani za mir po vsem svetu aktivno delujejo za odstranitev vsega jedrskega orožja do leta 2020. Občina Radlje ob Dravi podpira prizadevanje Japonske, kot edine države na svetu, ki jo je prizadela jedrska bomba. To dejstvo nalaga državi dolžnost, da širi poznavanje o posledicah atomskega bombardiranja in ponižno uči filozofijo »hibakuš« (preživele žrtve atomske bombe). Žrtve so neprestano govorile, da nihče ne bo več trpel, kot so one. Država mora vztrajati pri osveščanju svetovnega prebivalstva in izpolniti svoje dobronamerne obveze v prizadevanju odprave jedrskega orožja. Kljub naporom Japonske danes še vedno ostaja jedrsko orožje v visoki stopnji pripravljenosti in človeštvo se tudi danes sooča z možnostjo uničenja. Župani za mir se v svetovni razsežnosti in slogi pod okriljem organizacije borijo proti jedrskemu orožju. S sodelovanjem med mesti in občinami si prizadevajo dvigniti mednarodno ozaveščenost javnosti glede potrebe po odpravi jedrskega orožja in prispevati k uresničevanju resničnega in trajnega svetovnega miru. Več na: http://www.mayorsforpeace.org.

05.04.2017
Občina Radlje ob Dravi je v mesecu februarju 2013 poslala prošnjo za članstvo nevladni organizaciji Mayors for Peace (Župani za mir).
Meseca marca smo prejeli certifikat o članstvu. 3. aprila 2017 je organizacija štela 7.247 članov (mest oz. občin) iz 162 držav in regij. Župani za mir po vsem svetu aktivno delujejo za odstranitev vsega jedrskega orožja do leta 2020.
6. avgusta 1945 ob 8.15 je ena sama atomska bomba izbrisala Hirošimo z zemljevida in do konca leta zasejala smrt vsaj še 140.000 ljudi.
Ginki, ki so preživeli grozote atomskega bombardiranja, so znova pognali brste iz pogorelih debel.
Ta drevesa so preživele navdala z upanjem in veseljem do življenja ter simbolično pozvala k ukinitvi uporabe jedrskega orožja in k vzpostavitvi večnega miru na zemlji. Nevladna organizacija je Občini Radlje ob Dravi podarila semena, iz katerih je v Radljah ob Dravi zrastlo 6 dreves. V podporo Mayors for Peace je Občina Radlje ob Dravi skupaj s Turističnim društvom Radlje ob Dravi 1. aprila 2017 po tradicionalni čistilni akciji zasadila ta drevesa druge generacije v parku dvorca Mahrenberg. V občini ta drevesa predstavljajo simbol miru. Zraven posajenih ginkov je postavljena tudi tabla z informacijami, ki smo jo v dar prejeli od nevladne organizacije Mayors for Peace. Vljudno vas vabimo, da se sprehodite po parku in si ogledate novo zasajena drevesa.

Mayors for Peace
Mayors for Peace
Mayors for Peace
Mayors for Peace
Mayors for Peace
OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.