OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Univerza v Mariboru in Občina Radlje ob Dravi podpisali sporazum o sodelovanju

Datum objave: 19.01.2016


Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan Občine Radlje ob Dravi mag. Alan Bukovnik sta v petek, 15. januarja 2016 podpisala Sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja občine. Tako želimo s pozitivnim zgledom ustvariti okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju Občine Radlje ob Dravi in Univerze v Mariboru.

Občina Radlje ob Dravi vidi v okviru povezovanja z Univerzo v Mariboru izjemno veliko možnost razvoja tudi na področju raziskav in inovacij, predvsem v inovativnih pristopih pri reševanju gospodarskih in družbenih izzivov. Že dosedanje sodelovanje z univerzo je rezultiralo v več uspešnih projektih in s tem občini zagotovilo uspešno reševanje zastavljenih ciljev, predvsem na področju okoljevarstva in prometa.

Vidimo možnosti nadgradnje dosedanjega sodelovanja v projektu Inovativne odprte tehnologije – IOT, predvsem v smislu razvoja in raziskav, tako na področju gospodarstva, kot na področju lokalne samouprave.

V okviru obiska rektorja univerze smo pripravili tudi srečanje z vodstvi nekaterih podjetij v naši občini, katera že danes sodelujejo z Univerzo v Mariboru. Gostili smo direktorja Gozdnega gospodarstva Slovenj Gradec d.d , Silva Pritržnika, direktorja CNC P&K – Pušnik d.o.o., Jureta Kneza, direktorja STROJ Radlje d.o.o., Tomaža Kajzerja in tehničnega direktorja, Ivana Goloba ter direktorja podjetja AKošir, Alojza Koširja. Vsi skupaj smo mnenja, da je v obdobju 2014 - 2020 izjemno veliko priložnosti za razvoj in črpanje EU sredstev in da smo lahko še bolj uspešni samo z povezovanjem.

Občina Radlje ob Dravi se je pridružila Mestni občini Maribor in Murska Sobota ter občinam Zreče, Ruše, Slovenska Bistrica, ki so z Univerzo v Mariboru že podpisali sporazum o sodelovanju.






OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.