OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Zaščitna oprema

Datum objave: 27.03.2020


Vlada Republike Slovenije je 13.3. 2020 razglasila pandemijo COVID-19 in s tem pooblastila Štab civilne zaščite Republike Slovenije, da prevzame aktiviran Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v svoje roke.
Štab CZ RS je pozval v smernicah 13.3. občine v Sloveniji, da posebno pozornost namenijo neprekinjenemu zagotavljanju gasilske službe, obveznih gospodarskih služb (oskrba s pitno vodo...).

Za vse v dopisu omenjene službe je potrebno na občinskem nivoju zagotoviti tudi zaščitno opremo, za katero smo na Štab CZ RS poslali tudi vse potrebe, ker vsem mora biti za izvajanje aktivnosti zagotovljena zgolj in samo certificirana oprema, ki jo dobavi izključno Republika Slovenija preko Civilne Zaščite Republike Slovenije.

Občina Radlje ob Dravi bo v skladu s izraženimi potrebami vso zaščitno opremo, ki bo imela certifikat posredovala vsem službam za katere je pristojna, takoj ko jo prejme oz. jo je prejela iz Štaba Civilne zaščite Republike Slovenije.
Za vso ostalo zaščitno opremo brez certifikatov in opremo, ki ni dobavljena (donirana) preko Civilne zaščite, občina ne more in ne sme prevzemati odgovornosti.

V prilogi vam posredujem kopijo dopisa Smernic CZ RS in fotografijo pravilno označenih in certificiranih zaščitnih mask, predvsem pa vas prosim, da upoštevate ukrepe in navodila pristojnih služb, da čimprej premagamo zarbtni virus in zaživimo spet normalno življenje.

OSTANIMO ZDRAVI in OSTANIMO DOMA





OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.