STAROSTI PRIJAZNA OBČINA | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Občina

Starosti prijazna občina

STAROSTI PRIJAZNA OBČINA

Občina Radlje ob Dravi je v mesecu marcu 2014 z Inštitutom Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje podpisala Pogodbo o vključitvi Občine Radlje ob Dravi v slovensko in svetovno mrežo STAROSTI PRIJAZNIH OBČIN.

V juniju 2014 je Občina Radlje ob Dravi sestavila Strategijo – razvojni načrt za obdobje 2014-2020 za projekt »Starosti prijazna občina«. Pri njeni sestavi so pomagali člani Županovega sveta, v katerem so predstavniki javnih zavodov in aktivni starostniki.Občina Radlje ob Dravi pri snovanju svojega vsakoletnega proračuna upošteva navedbe v Strategiji – razvojnem načrtu za obdobje 2014-2020 za projekt »Starosti prijazna občina«.

V mesecu septembru 2014 je Občina Radlje ob Dravi podpisala Pismo o nameri o sodelovanju pri projektu »Izboljšanje trajnostne mobilnosti na socialnem področju v Občini Radlje v Dravi« z Caredesign, sistemi povezovanja, d.o.o. in Zavodom zadihaj, Inštitut za trajnostni promet in prijazne energije Maribor.
CareDesign-mreža MATIJA je družbeno odgovorna partnerska mreža organizacij, ki sodelujejo pri pomoči in oskrbi starejših, katere naloga je, da jih povezuje s posamezniki in organizacijami, ki potrebujejo pomoč in storitve.

V okviru delovanja JZ ŠKTM Radlje ob Dravi so v letu 2014 pričele potekati medgeneracijske aktivnosti. Programi potekajo redno skozi vse leto. V poletnih mesecih je več dejavnosti tematsko orientiranih na področje vrtičkarstva, v jesenskem in zimskem času pa se odvijajo predvsem programi v povezavi z ustvarjanjem in kulinariko.
Ob četrtkih se je vzpostavila redna medgeneracijska čajanka, občasno pa se ob ponedeljkih izvajajo tematska zdravstvena predavanja v sodelovanju z različnimi zdravniki.
Zaradi boljše preglednosti programov in kontinuitete so tematsko obarvani naslednji dnevi: ponedeljek – ustvarjanje, torek – zdrav življenjski slog, sreda – kuharske delavnice, četrtek – medgeneracijska čajanka.

Medgeneracijski kulturni center Dravske doline koristi prostore Mladinskega kulturnega centra v mladinskem hotelu Radlje ob Dravi. Program z dnevnimi aktivnostmi je objavljen na spletni strani JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, Vodniku po prireditvah Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne Dejavnosti in tedenskih Novičkah Občine Radlje ob Dravi.
OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.