OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Strokovno predavanje Energetski pregled, energetsko učinkovito upravljanje in elektromobilnost za podjetja

Datum objave: 11.04.2016


Občina Radlje ob Dravi vas v sodelovanju z Energetsko agencijo za Podravje vabi na strokovno predavanje Energetski pregled, energetsko učinkovito upravljanje in elektromobilnost za podjetja,

ki bo v četrtek, 21. aprila 2016, med 10.00 in 13.00 uro,
v prostorih sejne sobe Občine Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7.

Učinkovito in varčno ravnanje z energijo je vitalnega pomena za vsako podjetje, predvsem v časih, ko globalna konkurenčnost zahteva vedno nižje cene blaga in storitev. Poleg znižanja stroškov je učinkovito upravljanje z energijo lahko tudi marketinška priložnost. Zato želimo podjetjem predstaviti, kako vzpostaviti sistem upravljanja z energijo in pridobiti standard ISO 50001.

Osnova za začetek gospodarjenja z energijo v podjetju je energetski pregled, ki je za velika podjetja obvezen. Novi Energetski zakon za podjetja natančneje opredeljuje uvajanje sistemov upravljanja z energijo in izvajanje energetskih pregledov na vsaka štiri leta.

Kakovosten energetski pregled lahko podjetju zagotovi kakovostno analizo dosedanjega dela in pokaže smiselne ter potrebne ukrepe za varčevanje z energijo in nižanje stroškov. Energetski pregled podjetja je prvi ukrep, s katerim določimo stroškovno ugodne možnosti prihrankov energije. Hkrati podjetju poda kvalitetne energetske kazalnike in metode spremljanja rabe energije, kar je podlaga prihodnjim prizadevanjem za racionalno rabo energije. Obseg energetskega pregleda in čas izvedbe je odvisen od velikosti podjetja in vrste dejavnosti ali proizvodnje. Izkušnje kažejo, da je v večini podjetij mogoče z izvedbo organizacijskih in manjših investicijskih ukrepov prihraniti od 10% do 40% energije in stroškov. Z racionalno rabo energije se poveča kvaliteta produktov in storitev ter konkurenčnost podjetja.

Po predavanjih bo podjetjem na voljo tudi svetovanje. Predavala bo dr. Vlasta KRMELJ, Evropski energetski manager in direktorica Energetske agencije za Podravje.

Udeležba na seminarju je brezplačna, vendar zaradi organizacije prosimo za predhodno prijavo na info@energap.si ali telefon 234 23 62, ga. Klavdija Polutnik.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.