OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Prostovoljstvu prijazno mesto

Datum objave: 24.05.2016


Ob Svetovnem dnevu prostovoljstva, 19. maja, je Občina Radlje ob Dravi prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«.

Občina Radlje ob Dravi se je v mesecu aprilu prijavila na povabilo k pridobitvi naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto«, ki ga objavila Slovenska filantropija. S podelitvijo naziva želijo izpostaviti občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo prostovoljsko delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Kot inovativni primer dobre prakse smo izpostavili projekt Prostofer, v katerem se je občina povezala z Zavodom Zadihaj iz Maribora in podjetjem CareDesign iz Škofje Loke. Rezultat našega sodelovanja je e-avto, ki ga lahko starostniki uporabljajo v okviru Mreže Matija na območju občine. Prostoferji so prostovoljci, ki prevažajo starejše, ki sami ne morejo. Projekt združuje socialno in okoljsko tematiko in s prostovoljstvom ustvarja prijaznejše življenjske pogoje za starejše občane.

Prav tako občina omogoča prostovoljskim organizacijam sofinanciranje programov in uporabo prostorov ter spodbuja aktivno sodelovanje prostovoljstva med mladimi in medgeneracijskega prostovoljstva.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.