OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

PRIDRUŽI SE AGLAJI - IŠČEMO NOVE PEVKE

Datum objave: 19.09.2018


Aglaje vedno stremimo naprej - k napredku in novim uspehom. Vesele bi bile, če bi se nam priključila še kakšna pevka. Zato vabimo vse dijakinje in študentke, ki rade prepevate, da se pridružite zboru.

Avdicije bodo potekale ob petkih v septembru 2018, in sicer ob 18.30 v Radljah ob Dravi. Prosimo te, da svojo udeležbo potrdiš pri naši predsednici Doris Srčič. Kontaktiraš jo lahko na e-mail naslovu: doris.srcic@gmail.com ali pa na njeni FB strani. Na voljo ti je tudi za vse druge informacije glede avdicije in zbora. :)

***Dekliški pevski zbor Aglaja***
DPZ Aglaja deluje od oktobra 2010, ko je dekleta združila profesorica glasbe, Kerstin Pori. Zbor trenutno šteje 17 pevk, starih od 15–30 let. Naš repertoar obsega dela od renesanse, slovenskih ljudskih pesmi, ljudskih pesmi drugih narodov ter slovenske in tuje popevke.
Večji uspehi zbora:
- Novembra 2014 smo se udeležile tematskih regijskih koncertov Sozvočenja. Tema našega nastopa je bila Ples v pesmi in uspelo nam je zasesti prvo mesto ter se uvrstiti na sklepni koncert Sozvočenj mesec kasneje v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.
- Oktobra 2015 smo se udeležile zborovskega tekmovanja »PRAGA CANTAT« v Pragi. Od tam smo prinesle zlato priznanje v kategoriji ženskih zborov, posebno nagrado za najboljšo izvedeno obvezno skladbo in posebno nagrado za najboljšo dirigentko tekmovanja.
- Novembra 2015 smo se udeležile regijskega tekmovanja »Od Celja do Koroške«, kjer smo osvojile skupno drugo mesto in zlato priznanje z odliko. Poleg tega priznanja smo prejele še štiri posebne nagrade.
- Aprila 2016 smo prvič nastopile na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru in si pripele srebrno priznanje, zborovodja Kerstin pa je kot perspektivna zborovodkinja dobila nagrado v obliki plačila kotizacije za udeležbo na Svetovnem zborovskem simpoziju v Španiji ali ZDA.
- Septembra 2017 smo se udeležile mednarodnega tekmovanja »RIMINI INTERNATIONAL CHORAL COMPETITION« v italijanskem Riminiju, kjer smo dosegle srebrno priznanje v kategoriji ženskih zborov in v ljudski kategoriji.
- Decembra 2017 smo se udeležile regijskega tekmovanja »Od Celja do Koroške«, kjer smo osvojile zlato priznanje in priznanje za najboljšo žensko zasedbo ter absolutno 2. mesto tekmovanja.
- Junija 2018 smo pripravile tematski letni koncert z naslovom AFROAMERIŠKI RITMI, na katerem so poslušalci lahko slišali pester repertoar gospel in afriških pesmi. Koncert je naletel na pozitivne odzive publike, zato smo septembra 2018 izvedle še ponovitev koncerta, in sicer na Ravnah na Koroškem.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.