OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Obvestilo Koroske lekarne

Datum objave: 30.03.2020



V času pandemije COVID-19 se tudi v lekarnah dogajajo spremembe iz dneva v dan. Pomembno je, da na spletni strani ter v lekarnah spremljate možne spremembe v delovnem času.
Prav tako je pomembno, da upoštevate vsa navodila glede obnašanja v lekarni in pred njo.
V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) in drugih bolezni ostanite doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo, ki naj bo seznanjena z zdravili, ki jih jemljete.
Ob vstopu v lekarno si razkužite roke.
Vstopajte posamezno, v vrsti držite razdaljo (vsaj 1,5 m).
Ob plačilu raje uporabite plačilno kartico.
Prosimo vas za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre. Bodite strpni pri čakanju v vrsti in pri nakupu zdravil ravnajte preudarno. Lahko nas tudi pokličete, da vam vnaprej pripravimo zdravila.
Pomembne spremembe in omejitve imamo pri izdaji zdravil na recept in brez njega. Pri prvih izdajah vam lahko izdamo količino, ki zadostuje za en mesec terapije. Če imate predpisanih več škatlic zdravila, npr. za obdobje treh mesecev, ali obnovljive recepte, vam na kartici ostane predpis teh zdravil. Ta zdravila boste lahko po enem mesecu dvignili v katerikoli drugi lekarni.
Poleg tega imamo omejitev izdaje zdravil brez recepta, saj lahko na posameznika izdamo po eno škatlico zdravil, kar nam otežuje delo, ko nekdo pride iskat zdravila za več posameznikov.
Upoštevajte tudi navodila za pravilno uporabo rokavic in zaščitnih mask.
V primeru uporabe zaščitnih mask in rokavic je pomembno, da jih uporabljate pravilno. Maske se ne dotikajte z nečistimi rokami. Maske se nikoli ne spušča pod nos, na vrat ali odlaga za kasnejšo uporabo.
Pravilno namestitev maske si poglejte na: https://www.zdravo.si/video-kako-pravilno-uporabljamo-zascitno-masko/
Rokavice niso primerne za dolgotrajno uporabo, saj po 30 min začnejo prepuščati mikroorganizme in ne opravljajo več svoje vloge.
Pred uporabo rokavic odstranite nakit.
Rokavic ne umivajte in ne razkužujte.
Pred vsakim nameščanjem in odstranjevanjem rokavic si morate razkužiti roke.
V medijih boste zagotovo zasledili ogromno nasvetov glede krepitve imunskega sistema, samozdravljenja in zdravil, ki so potencialno škodljiva. Če imate o tem kakršnakoli vprašanja, nas pokličite in vam bomo svetovali s preverjenimi informacijami, ki jih dobivamo od verodostojnih institucij.
Poskušajte se organizirati tako, da se za pot v lekarno odločite zgolj, če je to nujno potrebno, saj tako sebe, druge in nas manj izpostavljate možnosti okužbe.
Nasvet za starejše: V lekarno pošljite sorodnika ali znanca, ki vam je pripravljen dvigniti zdravila, saj ste ranljivejša skupina posameznikov in za svojo zaščito lahko največ naredite sami.
V dneh, ki sledijo, vam želimo, da ostanete zdravi in optimistični.
Dragica Nabernik, mag. farm.
Vanja Kerbler Kocuvan, mag. farm.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.