OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Prostovoljstvu prijazno mesto

Datum objave: 25.05.2020


Občina Radlje ob Dravi tudi v letu 2020 prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto.
Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že sedemindvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju in zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« izpostavljajo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Občina Radlje ob Dravi je ponosna prejemnica naziva že od leta 2016 in občine, ki so naziv Prostovoljstvu prijazno mesto že prejele, vsako leto kandidirajo za potrditev naziva.

Strokovna komisija se je po podrobnem pregledu naše vloge odločila, da nam naziv Prostovoljstvu prijazno mesto potrdi oziroma podeli tudi v letu 2020.

Občina podpira prostovoljske organizacije, ceni njihovo delo in jih finančno podpira.
Prostovoljskim organizacijam omogočamo sofinanciranje programov in uporabo prostorov ter spodbuja aktivno sodelovanje prostovoljstva med mladimi in razvoj medgeneracijskega prostovoljstva.

Zahvaljujemo se vsem občankam in občanom, ki v duhu prostovoljstva gradite stebre za boljšo in uspešnejšo družbo ter s tem prispevate k temu častnemu nazivu.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.