OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Občina Radlje ob Dravi na tekmovanju »MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA« dosegla srebrno priznanje

Datum objave: 19.10.2020



Preteklo soboto so bili razglašeni najlepši in najgostoljubnejši kraji v akciji »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020«, katero izvaja Turistična zveza Slovenije.
V natečaju, ki je letos potekal že 29. po vrsti, je državna strokovna komisija ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

Z nagrajenci letošnjega izbora smo se lahko letos seznanili kar iz udobja domačega kavča, saj so jih organizatorji zaradi omejitve širitve virusa Covid-19 premierno predstavili v posebni oddaji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020. Na televizijski postaji Planet TV je Občino Radlje ob Dravi je gledalcem predstavil župan Občine Radlje ob Davi, mag. Alan Bukovnik.

Ponosni smo, da je Radlje ob Dravi prejelo 2. mesto med manjšimi kraji v Sloveniji in se vnovič zarisalo na turistični zemljevid Slovenije.
Iz leta v leto se trudimo, da naš kraj postaja bolj prijeten in bolj prijazen. Postopno umikamo promet iz središča kraja, veliko pozornosti namenjamo projektom trajnostne mobilnosti ter trajnemu, zelenemu in butičnemu turizmu. Zavedamo se, da je urejeno in gostoljubno okolje sestavina sonaravnega turizma in
nenadomestljivi del turistične ponudbe.

Ob tej priložnosti bi se želeli iz srca zahvaliti vsem vam, posameznikom in organizacijam, ki skrbite ne le za urejenost našega kraja, temveč tudi za domačnost in gostoljubje. Ljudje v lokalnem okolju ste tisti, ki poganjate kolesje razvoja. Strokovne službe občine pa so tiste, ki uresničujejo vizijo razvoja turizma na
našem podeželju in poskrbijo za celostno urejenost kraja.

Hvala vsem in vsakemu posebej. Prepričani smo, da se lahko s skupnimi močmi in začrtano vizijo zavihtimo še višje.


Občina Radlje ob Dravi in JZ ŠKTM Radlje ob Dravi
OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.