OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Veseli december

Datum objave: 02.12.2020


Pričel se je mesec december, ' VESELI DECEMBER', ki smo ga v preteklosti radi imenovali, saj je bil namenjen druženjem s prijatelji, svojci, izmenjavi daril, zaključkom v podjetjih in nazdravljanju uspešnim poslovnim rezultatom.
V letošnjem decembru bo drugače. Covid 19 je popolnoma spremenil naša življenja.
Upamo in verjamemo, da nam bo skupaj uspelo preskočiti tudi to veliko oviro in se čimprej vrniti v ustaljene tokove življenja.

V Občini Radlje ob Dravi smo skupaj s Krajevnimi skupnostmi v preteklosti lepo poskrbeli za novoletno razsvetljavo in tako bo tudi letos. Žal ne bo slavnostnega prižiga novoletne razsvetljave, ki smo ga skupaj pripravili z Osnovno šolo Radlje ob Dravi in Glasbeno šolo Radlje ob Dravi, žal ne bo tudi novoletnega bazarja, ki so ga za vse nas pripravila domača društva.

Vsekakor pa bo s pomočjo Društva prijateljev mladine Radlje ob Dravi naše najmlajše občane obiskal Dedek mraz in jim na dom dostavil darila. Dedek mraz bo tako kot vsako leto obdaroval tudi vse stanovalce našega doma za starejše v Radljah in naše občane v domu starejših v Črnečah. Vsem bodo darila dostavili palčki in snežinke.

V mesecu decembru smo v okviru občine vsako leto pripravili tudi dva družabna dogodka, in sicer Novoletni sprejem župana, na katerega smo povabili gospodarstvenike, predstavnike javnega življenja zavodov, javnih podjetij, predstavnike vseh društev, šol, vrtca... za katerega smo odšteli približno 1300 evrov in Silvestrovanje v centru Radelj za katerega smo odšteli 500 evrov (300 evrov za glasbo in 200 za zakuhano vino, ki so ga za vse skuhali v Javnem zavodu ŠKTM Radlje).

V letošnjem letu zaradi že prej omenjenega razloga obeh prireditev ne bomo organizirali, zato smo sprejeli odločitev, da sredstva, ki smo jih v preteklih letih namenili za družabne dogodke namenimo OSNOVNI ŠOLI Radlje ob Dravi za izboljšanje pogojev za pouk na daljavo. Na šoli bodo ravnatelj mag. Damjan Osrajnik in sodelavci sami sprejeli odločitev, kaj v tem trenutku na šoli ali pa učenci najbolj potrebujejo in bodo za potrebe pouka na daljavo kupili potrebno opremo.

Prilagamo tudi dopis ravnatelja, ki smo ga prejeli po županovem klicu in odločitvi, da bomo sredstva, ki so bila namenjena družabnim dogodkom v mesecu decembru namenili za izboljšanje opreme za pouk na daljavo v naši šoli.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.