OBČINA RADLJE OB DRAVI - NOVICEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Novice

Potovanje na drugi planet

Datum objave: 30.11.2021


V ponedeljek, 22. 11. 2021 smo v vrtcu Radlje ob Dravi, v oddelku 7 izvedli delavnico z naslovom Potovanje na drugi planet.
S tem smo obeležili svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20.11. Delavnica je bila namenjena pogovoru in razmišljanju o otrokovih pravicah. Skupaj smo se odpravili na drug planet, ki smo ga poimenovali Kufa-Mufa. Igrali smo se z glasovi, poimenovanji in na koncu izbrali to ime.
Pogovor je tekel o tem, kaj vse bi vzeli in dali v kovček, če bi odšli na drug planet, kjer ni ničesar.

Pripravili sva vrečko z različnimi stvarmi, ki simbolizirajo določene pravice (plastenka vode - pravica do pitne vode, lesena hiška - pravica do doma, jabolko - pravica do hrane,...) in predmete, ki niso nujno potrebni.

Otroci so najprej s tipanjem poskušali ugotoviti, kaj je v vreči. Ko so imeli predmet pred seboj, smo iskali pomen le tega. Je nujno, da ga vzamemo s seboj? Zanimivo je bilo, da so najprej izbrali tv daljinec, kar v teh časih ni čudno. Odrasli in otroci smo odvisni od elektronskih medijev, nekaterim je to vsa zabava in razvedrilo.

Po drugi strani pa predstavlja odvisnost, težave v komunikaciji, vzpostavljanju socialnih stikov. V nadaljevanju so suvereno izbirali med predmeti in izbrali tiste, ki
so resnično potrebni. Izdelali smo tudi plakat, kjer smo pod sličice napisali odgovore otrok. Na koncu smo se posladkali z bonboni.

Otroci so naju z razmišljanjem in odgovori presenetili. Omenili so na primer: Pravica je, da delaš, kot je prav. (Vsi imamo pravice, zato moramo
ravnati tako, da z zadovoljevanjem svojih pravic ne kratimo pravic drugih).


Brigita Tršar, Sonja Čoderl
Vrtec Radlje ob Dravi





OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.