PREGLED PROJEKTOV | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Pregled projektov

Pregled vse projektov
Izvedeno

VEČGENERACIJSKI CENTER DOGAJA SE! CENTER AKTIVNOSTI KOROŠKE


Leto izvedbe: 2019Leta 2017 smo bili v Radljah ob Dravi skupaj s projektnim partnerjem, Društvom Koroški medgeneracijski center (KMC) Ravne na Koroškem, uspešni na javnem razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter polni elana začeli z izvajanjem petletnega projekta Dogaja se! Centra aktivnosti Koroške, ki omogoča tri zaposlitve in raznovrstne brezplačne dejavnosti prilagojene potrebam lokalnega prebivalstva. Vreden je 600.000 evrov, poleg Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije pa ga sofinancirajo še občine Radlje ob Dravi, Podvelka, Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

V okviru projekta se izvajajo raznovrsten vsebine katerih cilj je dvigniti kakovost življenja, povečati socialno vključevanje ter tako preprečiti zdrs v socialno izključenost in revščino.


Pod okriljem projekta so pripravljali delavnice za kvalitetno preživljanje prostega časa in krepitev samopodobe, delavnice za osebno nego in zdrav življenjski slog, ustvarjalne delavnice, počitniške aktivnosti za otroke, dejavnosti za otroke s posebnimi potrebami, učno pomoč, terapevtske urice z živalmi, organizirali so več skupin za samopomoč, delavnice učenja slovenščine in tujih jezikov, v sodelovanju s CSD Radlje ob Dravi izvajali program krepitve družin ter mnoge druge aktivnosti.

Vedno večje število zadovoljnih udeležencev, ki se obračajo na zaposlene in se v prostorih centra vse pogosteje družijo tudi takrat, ko ni organiziranih aktivnosti, dokazuje, da je bila odločitev o uvedbi večgeneracijskega centra, ki je usmerjen v nudenje podpore pri izboljšanju kvalitete življenja, širjenju socialne mreže in pomoči pri vključevanju v delo in življenje v skupnosti, prava poteza.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.