PREGLED PROJEKTOV | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Pregled projektov

Pregled vse projektov
Izvedeno

MODRA ZASTAVA VODNI PARK


Leto izvedbe: 2022V letošnjem letu je v Sloveniji potekal že 28. razpis za Modro zastavo, namenjen povečevanju okoljske ozaveščenosti na kopališčih, (so)oblikovanju okoljske etike ter spodbujanju okoljsko odgovornega obnašanja. Petnajst slovenskih naravnih kopališč in marin je za svoje trajnostno upravljanje prejelo zgoraj omenjeni znak za leto 2022. Modro zastavo lahko pridobijo marine, naravna kopališča in lastniki komercialnih plovil, ki zadostijo zahtevnim kriterijem in le-te v praksi udejanjajo. Kriteriji programa so razvrščeni v štiri kategorije: kakovost kopalne vode, okoljska vzgoja in informiranje, okoljsko upravljanje in varnost ter storitve.
Veseli smo, da je bil eden izmed petnajstih naravnih kopališč tudi Vodni park Radlje, ki bo oral ledino tudi v mednarodnem merilu, saj do sedaj biološki bazeni v shemo Modrih zastav še niso bili vključeni.
Turizem se ne glede na stalen razvoj sooča z vrsto tveganj, med katerimi so tudi podnebne spremembe. Turisti vedno pogosteje iščejo zelene, odgovorne destinacije. Okoljski znak Modra zastava je pokazatelj (eko)kakovosti turistične destinacije, kot prepoznani okoljski znak pa slovenskim občinam in turističnemu gospodarstvu daje priložnost za promocijo turistične destinacije.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.