PREGLED PROJEKTOV | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Pregled projektov

Pregled vse projektov
Izvedeno

VEČGENERACIJSKI - URBANI ŠPORTNI PARK RADLJE OB DRAVI


Leto izvedbe: 2022Šport kot dejavnost bistveno prispeva k zdravemu načinu življenja in pomembno je razvijati projekte, ki omogočijo čim več ljudem, da se ukvarjajo s takšno ali drugačno obliko telovadbe.

V Radljah ob Dravi smo zaključili izgradnjo Večgeneracijskega urbanega športnega parka Radlje, ki bo predstavljal enega najbolj inovativnih športnih parkov v Sloveniji. Tako bomo lahko že v letošnjem letu preizkusili nova vadbena orodja in testirali svojo športno kondicijo. V občini Radlje ob Dravi smo bogatejši za vadbena orodja opremljena s QR kodami, ki prikazujejo različne vadbe in so namenjena vsem generacijam.

Urbani park bo, kot pove že njegovo polno ime, vključeval naprave za vadbo, prilagojene različnim generacijam. Obiskovalci se bodo lahko razgibavali na Holmerjevi stezi, mehka in prijazna tekaška podlaga v dolžini 700m, sestavljena iz žagovine, mivke in drevesnih iglic oziroma drugih naravnih materialov, ki omogoča tek brez poškodb in predstavlja odlično rešitev za tekače, ki imajo težave s sklepi in tiste, ki okrevajo po poškodbah. Kolopark, inovativna zmes asfaltiranih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto, predstavlja edinstven način premikanja, ne z odrivanje ali vrtenjem pedal, temveč zgolj s premikanjem težišča telesa. Tisti, ki so njim bliže igre z loparji in žogo, se bodo lahko preizkusili na otoku za namizni tenis, drugi bodo našli prostor za jutranjo vadbo ali samo za druženje na večnamenskem podestu, spet tretji se bodo lahko zabavali ob igranju vse bolj priljubljenega disc golfa. Vadbene postaje v zunanjem okolju namenje ne starejšim in oslabelim osebam bodo združene pod skupnim imenom Senior športni park. Vaje bodo prilagojene potrebam in zmožnostim starejših oseb, z redno vadbo se bosta izboljšala gibljivost in ravnotežje ter povečala moč uporabnikov.

Pomemben del športna je tudi počitek in regeneracija, čemur je namenjen Otok za počitek, kjer si lahko odpočijete in naberete moči za nove športne izzive. Gibanje je univerzalna rešitev za veliko zdravstvenih težav sodobne družbe, zato si želimo, da bodo novo orodja uporabljena in zasedena čim večkrat ter bodo služila svojemu namenu.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.