PREGLED PROJEKTOV | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Pregled projektov

Pregled vse projektov
Izvedeno

NADGRADNJA OCVETLIČENJA RADELJ (kombinacija trajnic in enoletnic)


Leto izvedbe: 2022Občina Radlje ob Dravi se kot imetnica naziva »Najlepše urejeni manjši kraj v Sloveniji« zaveda, da je urejenost kraja zelo pomembna. Pomemben del urejenosti predstavlja ocvetličenje. S tem namenom smo se letos, v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Radlje ob Dravi, Remšnik in Vuhred, odločili za nadgradnjo že obstoječega ocvetličenja – tako trajnih zasadov, kot enoletnic. Pri tem sledimo vzpostavljeni enotni zasnovi zasaditve.

V Radljah ob Dravi smo na novo z enoletnicami ocvetličili Slivnikarjevo hišo, v kateri bo imel svoje prostore Zavod Radela, leseno ograjo na Hmelini ter most pri šoli, ki lepo povezuje zasaditev z že obstoječo zasaditvijo na Maistrovi ulici. Da bo vstop v kraj še lepši, smo ocvetličili tudi kandelabre ob vstopu v Radlje ob Dravi (Lidl in Hofer) do mejnega prehoda Radelj. Ocvetličili so se kandelabri v Vuhredu ob kulturnem domu , v ulici nad železniško postajo ter proti pokopališču. Polepšan je tudi most čez Vuhreščico.

Na Remšniku so ocvetličeni kandelabri od krajevne table proti cerkvi. V centru Remšnika so se, v aprilu 2022, zaključila dela za novo zasaditev, ki bo polepšala ne samo okolico cerkve, ampak bo izpopolnila celotno podobo kraja. Zasaditev je načrtovana s preprosto eleganco. Izbrani sta dve rastlinski vrsti - ob obzidju je poteza belih hortenzij, zeleno linijo predstavlja kosteničevje. Oblikovana je parkovna ureditev, kjer so površine urejene s kombinacijo peska in travišča. Z novo zasaditvijo širimo enotno zasaditev centra Radelj ob Dravi tudi na območja krajevnih skupnosti.

S trajno zasaditvijo smo uredili tudi cestni otoček pri HE Vuhred.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.