PROJEKTI V OBDOBJU 2010 - 2014Občina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Projekti

OBČINSKI SADOVNJAK

Skoraj vsak dan se srečujemo s sadjem in velikokrat pozabimo kakšen pomen ima uživanje sadja, predvsem pa kako je pridelano. V trgovinah lahko kupujemo raznovrstno sadje, ki pa zdaleč ni tako okusno kot domače pridelano.

Občina Radlje ob Dravi se je v letošnjem letu odločila, da uredi OBČINSKI SADOVNJAK in tako pridela svoja domača jabolka. Sadovnjak boste našli pri OŠ Radlje ob Dravi, poleg igral, v velikosti cca 4832 m2.

K sodelovanju smo povabili Sadjarsko društvo Bobovec za strokovno in fizično pomoč. Pred izborom jablan smo opravili še analizo tal.
Tako smo skupaj s Sadjarskim društvom Bobovec v četrtek, 28. novembra zasadili 51 različnih starih avtohtonih sort jablan na sejancu, in sicer
Carjevič, Zlata parmena, Krivo pecelj, Bobovec, Jonatan, London peping in Boskopski kosmač). Del pridelka bomo namenili za malice otrok
v OŠ Radlje ob Dravi in v vrtec, iz ostalega pridelka pa naredili sok in mošt za protokolarna darila občine.

Občina bo s Sadjarskim društvom Bobovec in Čebelarskim društvom Radlje ob Dravi podpisala Sporazum o sodelovanju, ki bo urejal vzdrževalna dela nasada.

skupinska_sadovnjak

Občina Radlje ob Dravi je v sredo, 27. marca skupaj s Čebelarskim društvom Radlje ob Dravi in Sadjarskim društvom Bobovec Muta podpisala Sporazum o sodelovanju pri vzdrževanju občinskega sadovnjaka.

sadovnjak4sadovnjak2sadovnjak2014DRUGI NASAD SADNEGA DREVJA

Občina Radlje ob Dravi je skupaj s Sadjarskim društvom Bobovec leta 2013 uredila občinski sadovnjak tik ob OŠ Radlje ob Dravi. Vseskozi je tlela tudi želja za postavitev sadovnjaka v Vuhredu. Tako smo v soboto, 14. novembra 2015 skupaj s sadjarskim društvom ob osnovni šoli in vrtcu v Vuhredu posadili nasad s 23 avtohtonimi vrstami sadnega drevja. S tem smo dobili že drugi občinski sadovnjak,katerega pridelki bodo namenjeni otrokom iz šole in vrtca.

Veseli smo, da lahko s takšnimi akcijami ozaveščamo o pomembnosti ohranjanja avtohtonih sadnih vrst.


OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.