PROJEKTI V OBDOBJU 2014 - 2018Občina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Projekti

VOLITVE, VOLILNA UDELEŽBA IN ELEKTRONSKE VOLITVE (e-VOLITVE); V-VU-EV

edzeaqeaeukomisija

Promocija evropskega državljanstva in izboljšanje pogojev za demokratično udeležbo državljanov na ravni EU predstavljajo predvsem volitve in posebej volitve v Evropski parlament, kjer lahko državljani Evrope izrazijo svoje mnenje oz. voljo in odločitev. V projektu želi izvedeti, zakaj kljub možnosti tega ne izkoristijo v večji meri. Zakaj je udeležba na teh volitvah tako nizka in kako bi bilo v primeru elektronskih volitev. Ali bi elektronske volitve, torej e-volitve, to spremenile. Ali bi možnost oddaje glasu preko osebnega računalnika to spremenilo? Ali si volivci želijo drugačnih volilnih kampanj? Ali je odnos politike do volivcev toliko moralno sporen, da je nastala vsesplošna politična apatija? Poskušali bomo najti najpogostejše vzroke neudeležbe in volitve približat udeležencem in splošni javnosti in kaj dejansko pomenijo volitve, kakšne mehanizme potegnejo rezultati volitev. 

 Volitve v Evropski parlament bodo obravnavane s strani dveh držav SLO in CRO, kar bo doprineslo k izmenjavi izkušenj in morebitnim razlikam in drugačnim pogledom. Prav tako se bodo volitve v Evropski parlament prevetrile v primerjavi z lokalnimi volitvami, v čem se razlikujejo pri udeležbi in zakaj ter kakšne so razlike v volilnih kampanjah. Kako volitve v Evropski parlament približat ljudem preko volilne kampanje, kot se to lahko naredi pri lokalnih volitvah in ali je to smiselno? 

Pri projektu sodelujeta Slovenija in Hrvaška. Slovenske občine so: Občina Podvelka, Občina Ribnica na Pohorju in Občina Radlje ob Dravi. Iz Hrvaške pa bosta sodelovala Grad Čazma in Grad Biograd na Moru. Projekt bo trajal od 4. 9. 2015 do 6. 9. 2015.

Sodelujoči partnerji v projektu:

- http://www.biogradnamoru.hr/novosti/grad-biograd/2015-07-21/projekt-%C2%BBizbori-odaziv-biraca-na-izborima-i-elektronicko-e-glasovanje%C2%AB

- http://www.lag-laura.hr/2015/07/priopcenje-o-projektnom-dogadaju-europa-za-gradane/

- http://www.cazma.hr/vijesti/europa-za-gradane/

- http://www.ribnicanapohorju.si/index.php/novice-obvestila/evropa-za-drzavljane

- http://www.podvelka.si

Information_template.pdf

Izvedba tega projekta se prijavlja na financiranje s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije. 

»With the support of the Europe for Citizens programme of the European Union«

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.